Het is geen geheim dat koning Willem-Alexander en Maxima hun hart hebben verloren aan Griekenland. Enkele jaren geleden kochten ze een villa in het land en kunnen vooral daar van een zorgeloze vakantie genieten.

Maar heel wat Nederlanders zijn erg nieuwsgierig naar waar de Oranjes verblijven en trekken ook op vakantie naar Griekenland. Daar boeken ze vaak een kamer in het naastgelegen resort, dat het strand deelt met de royals.

Maar ook de lokale bevolking heeft profijt van de Oranjes. “Er werken veel mensen uit het dorp in de villa. Een stuk of 20. Het zijn onder meer huishoudsters, tuinlieden en onderhoudsmensen. Ze praten allemaal over de goede werkomstandigheden”, klinkt het bij een restauranteigenaar uit de buurt.

De villa staat in het vissersdorpje Kilada en wie daar terecht komt zal niet meteen het idee hebben van in een mondain vakantieoord te zijn belang, zegt Weekend.

Er zijn luxerestaurants, boetiekjes met designerkleding of andere hotspots om te zien en gezien te worden. Er is wel een leuke taveerne waar de drie dochters van het koningspaar geregeld een cocktail komen drinken, al dan niet in het gezelschap van hun ouders.

“Meestal komen ze met de boot hier naartoe. Soms zwemmen ze terug. Tien minuten als je sportief bent, maar normaal een kwartier”, klinkt het bij iemand van het restaurant.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl