Het leven van een koningin mag dan wel heel gemakkelijk zijn op financieel vlak. Het is ook heel hard werken. Vraag maar aan koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Zij werken ontzettend hard en Maxima moet uitkijken dat dit niet ten koste gaat van haar gezondheid.

Een paar jaar geleden liep ze al een nierbekkenontsteking op, kreeg ze koorts en had ze veel pijn in haar rug. Problemen waar ze eerst vanaf moest zien te geraken voor ze weer verder kon met haar werk.

De Oranjes lijken sindsdien vooral zuinig om te springen met het gestarte charme-offensief van de koningin, vertelt Party. Want men wil niet dat het nog eens fout gaat met de koningin, zoals ook net voor corona.

Dat Maxima het soms moeilijk heeft, is ook Nederland niet ontgaan. Zo werd de RVD een tijdje geleden overstelpt met telefoontjes en bezorgde reacties. Ook RTL Boulevard belde de RVD op en kreeg toen het volgende te horen:

“U bent de zoveelste die al belt. We hebben al veel telefoontjes gehad van de media, omdat het opvalt dat ze zo weinig doet op dit moment. Maar er is niet echt een specifieke reden.”

Als Maxima een rustpauze in last, is het dus niet per se omdat er iets aan de hand is met de koningin, maar net om te voorkomen dat er zich grote problemen zouden opstapelen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.