Koningin Maxima heeft financieel advies proberen geven op SBS6 en dat is niet bij alle kijkers in goede aarde gevallen. Hoe kan een vrouw die geen financiële problemen heeft nu advies geven aan mensen die dat wel hebben.

Maar de mensen weten misschien niet dat de koningin heel goed weet wat het is om financiële problemen te hebben. Toen zij jong was, hadden haar ouders het ook niet altijd gemakkelijk om de rekeningen te betalen.

“Dat mensen hun enveloppen niet meer durven openen en hun wereld steeds kleiner gaat worden. Ze durven er niet meer uit. Dat zijn dingen die me raken. Wat me ook raakt is de schaamte, de schaamte om te vertellen dat je schulden hebt. Het is heel belangrijk om erover te praten. Mensen met financiële problemen hebben vaak enorme stress”, citeert Party Maxima.

De koningin bedoelt het natuurlijk allemaal goed en zelf heeft het koningspaar hun dochters geleerd om goed met hun geld om te gaan. En Soms was Maxima behoorlijk fanatiek.

“Dan dachten ze: daar komt ze weer met die spaarpotten. Maar we zijn heel vroeg begonnen met zakgeld. En zakgeld is leergeld, dus af en toe is dat zakgeld verdwenen, of verkeerd besteed. Waarbij ik zeg: ‘op is op’. En nou ja, grote tranen, maar ik denk dat dat heeft geholpen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.