Als ouders is het erg belangrijk dat je je kinderen leert hoe ze met geld moeten omgaan. Dat weten ook koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Zij hebben het hun dochters al heel vroeg geleerd.

“Het is een kwestie van budgetteren. Je hebt een budget en af toe gaan de prinsessen buiten dat budget en dan zeg ik: dat hoorde bij jouw budget, dus dat gaat mama niet voor jou kopen. En af en toe, natuurlijk, dan zijn we heel zwak en maken we wel een foutje, maar in het algemeen zeg ik: ‘hou je overzicht en weet waar je geld naartoe gaat’”, zegt Maxima in Party.

Wie denkt dat de Nederlandse prinsessen een goedgevulde bankrekening hebben, die denkt maar beter iets anders. Als de bankrekening al goed gevuld is, dan hebben ze daar voor moeten sparen.

De prinsessen krijgen sinds hun zes jaar 1,5 euro zakgeld per jaar. Een bedrag dat ervoor heeft gezorgd dat de prinsessen enorm zijn beginnen sparen. En ook een bijbaantje was geen uitzondering voor de 3 meisjes.

Maar Maxima vindt het ook jammer dat het geld zo is beginnen digitaliseren. “De digitalisering van de munt heeft veel voordelen, maar het heeft ook nadelen. Je hebt geen overzicht meer. Het sparen zoals we vroeger deden, dat bestaat niet echt meer.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.