Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Griekenland heeft een diepe indruk nagelaten op de Grieken. Niet alleen door hun gemeende interesse in de problemen van het land, maar ook door de prachtige verschijning van Maxima.

Voor modeliefhebbers is het staatsbanket een van de hoogtepunten van een staatsbezoek, schrijft Weekend. En dat weet Maxima ook. Zij heeft diep nagedacht over de jurk die ze die avond zou aantrekken. Ze koos Costarellos, een Grieks-Duitse ontwerper.

Ze verscheen in een robijnrode japon met kanten details met sieraden van diamanten en robijnen uit de Oranjecollectie.

Maar hun bezoek aan Griekenland was dus dit keer geen vakantie, maar wel een werkbezoek. En dat weet Maxima maar al te goed. “Ik wist niet dat Nederland de derde investeerder is, hier in Griekenland”, vertelde ze aan een verslaggever die mee was gereisd.

Grote afwezige tijdens het staatsbezoek was de Griekse koninklijke familie. Dat is eenvoudig te verklaren. De Griekse royals werden decennia geleden afgezet. Inmiddels hebben ze hun paspoorten terug en zijn ze weer welkom in hun land. Maar het blijft niet van harte. Ex koning Constantijn en zijn vrouw Anne-Marie zitten dan ook niet aan bij het staatsbanket.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.