De nieuwe Videoland Original high-end dramaserie ‘Máxima’, heeft het eerste weekend van haar release al diverse records verbroken. Niet eerder heeft de release van een eerste seizoen van een Nederlandse dramaserie zoveel streams behaald op de releasedag als ‘Máxima’. De serie beleeft daarmee de beste start van een nieuwe Videoland Original dramaserie ooit. Maar niet alleen qua streamstarts doet de nieuwe Videoland Original het goed. Ook qua nieuwe abonnees is ‘Máxima’ recordhouder met de meeste inflow op de eerste dag voor een nieuwe Nederlandse dramaserie van de afgelopen 5 jaar.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: “Na de prachtige première in Koninklijk Theater Tuschinski en de mooie recensies voor de eerste twee afleveringen is het geweldig om te zien dat het Nederlandse publiek de Videoland Original ‘Máxima’ heeft omarmd. We zijn enorm trots op het feit dat wij kwalitatief Nederlands drama aan het op- en uitbouwen zijn met dit jaar naast ‘Máxima’ ook het tweede seizoen van ‘Sleepers’, ‘PATTY,’ SPHINX’, ‘Moedermaffia’. Later dit jaar het finale seizoen voor “Mocro Maffia’ en het langverwachte vervolg van ‘Gooische Vrouwen’.

De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima’s ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

‘Máxima’ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok.

‘Máxima’ is vanaf nu wekelijks te streamen bij Videoland. Daarnaast zijn er meer dan 45 andere Videoland Original dramaproducties te streamen waaronder de hitseries ‘PATTY’, ‘Sleepers’, ‘Mocro Maffia’, ‘Een Moord Kost Meer Levens’, ‘Moedermaffia’, ‘Judas II: Dagboek van een Getuige’, ‘Eén Grote Familie’, de nieuwe dramaserie ‘SPHINX’ en komend najaar ‘Gooische Vrouwen’. Videoland is de #2 streamingdienst van Nederland.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.