Toen haar relatie met Marco Borsato op de klippen liep had Leontine Borsato het erg moeilijk. Ze hadden uiteindelijk samen heel wat mooie jaren gehad en het is moeilijk als je die ‘verloren’ ziet gaan.

Toen ook haar relatie met John Huiberts geen succes werd, ging Leontine door een erg diep dal.  Er werd zelfs even gevreesd dat ze hetzelfde zou hebben als haar moeder. Zij was manisch-depressief, bipolair.

Leontine heeft dit nooit verteld over haar moeder en komt daar nu voor het eerst mee naar buiten. Haar moeder kreeg die diagnose toen ze achttien was, maar de ziekte is altijd aanwezig geweest.

“Dat ik hetzelfde zou hebben, was een angst die zeker naar boven kwam. Als je in zo’n zware zwarte periode zit, zijn al je gedachten negatief en denk je dat je de enige bent die zich zo voelt. Ik heb ook lang getwijfeld of ik dit wel zou vertellen over mijn moeder”, klinkt het in Story.

Toch is Leontine blij dat ze dat wel heeft gedaan. Mentale problemen zij nog steeds een groot taboe en dat zou niet mogen.

“Ik hoop dat we allemaal wat liever naar onszelf en daardoor ook naar anderen kunnen zijn. Als iedereen elke dag een complimentje aan een ander geeft, zou de wereld er al heel anders uitzien.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.