Acht maanden geleden overleed Hans, de man van Tineke Schouten. Dat doet haar al eens vaker stil staan bij de dood. Want net als iedereen wil zij natuurlijk 85 of 90 jaar oud worden.

“Maar misschien heb je die laatste tien jaar wel pijntjes, of dat je moeilijk loopt, vergeetachtig wordt, dat je een last bent voor de zorg. Die ellende wil je niet met ouder worden. Ik dank onze lieve heer dat ik al 70 mocht worden”, zegt ze in weekend.

Schouten ziet heel wat ellende om zich heen en ze prijst zich gelukkig dat ze al heel wat zegeningen heeft gehad.

“Ik klop het nu gelijk af, maar als er ets met mijn kinderen of kleinkindere zou gebeuren, zou ik intens verdrietig zijn. Zij zijn in de bloei van hun leven. Maar een bloemetje dat toch al staat te verpieteren en verwelken…. Wanneer een bloemetje lang in het gazon heeft mogen staan, moet je niet klagen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.