De Meilandjes waren de voorbije jaren niet alleen te zien in ‘Chateau Meiland’ maar ook in ‘Chateau Bijstand’. Daar zagen we onder andere hoe Maxime Meiland zich inzette voor de Stichting Babyspullen.

Nadien werd beloofd dat Maxime zich zou blijven inzetten voor de stichting. Maar daar is niks meer van in huis gekomen. De stichting is dan ook erg teleurgesteld in Maxime en haar familie.

Bij het huis van Maxime werd een speciale kledinginzamelcontainer geplaatst waar kijkers overtollige kleding in konden deponeren om zo arme gezinnen aan kleding te helpen.

“Het idee was, zoals ook in het programma gecommuniceerd, dat Maxime ambassadeur voor de stichting zou zijn. Daar is verder geen invulling en opvolging aan gegeven. Korte tijd heeft ze een inzamelcontainer van ons gehad. De activiteiten die daarbij hoorden, bleken niet te passen, dus dat is vrij snel gestopt”, zegt Mary Kearney algemeen directeur van de stichting in Story.

Toch heeft de hulp van Maxime tijdens het programma zijn voordelen gehad, vooral op vlak van naamsbekenheid. Qua donaties is er jammer genoeg weinig veranderd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.