Het sprookje van Maxima en Willem-Alexander begon eind april 1999 in Sevilla. Maxima was aanwezig op het Feria de ABril. Wat ze niet wist is dat Willem-Alexander die avond ook aanwezig zou zijn.

De twee waren meteen weg van elkaar en wisselden al heel snel telefoonnummers uit. Ze belden elkaar de hele dag en hadden elkaar steeds veel te vertellen. Na 3 weken zagen de twee elkaar weer in New York, op de bruiloft van Frederik graaf van Lynden van Sandenburg en Anne Louise Metz.

Het was op die bruiloft dat Maxima haar hart verloor aan de prins. De twee probeerden zo vaak als mogelijk met elkaar af te spreken en zagen elkaar zo vaak mogelijk buiten de schijnwerpers.

Twee jaar lang hield het koppel dat vol, ondanks dat het gonsde van de geruchten. Tot op 30 maart 2001. Op die dag maakte toenmalig koningin Beatrix bekend dat haar zoon zou trouwen.

Op 2 februari 2002 stapten de twee in het huwelijksbootje en werd hun liefde bezegeld met drie prachtige dochters. “Maxima hielp mij een beter mens te worden. Zij is meer dan mijn steunpilaar. Zij vult mij aan. Daardoor word ik als individu sterker. Samen kunnen wij bouwen. Het moment dat ik van een verliefde man een man werd die wist dat wij echt voor elkaar waren gemaakt, was het moment waarop Maxima mij op mijn tekortkomingen ging wijzen”, zei Willem-Alexander in Margriet en Story.