Er werd al wel eens iets geschreven over de naam van het paard van prinses Beatrix, dat Volkert heet. Volkert is tevens ook de naam van de moordenaar van Pim Fortuyn. Het was nog maar de vraag op de prinses zelf die naam had gekozen, of dat iemand anders dat voor haar deed.

Maar het blijkt nu dat Beatrix zelf die naam heeft gekozen voor haar viervoetige lieveling. Volkert is natuurlijk maar gewoon een naam, maar opvallend genoeg gaf Beatrix die naam aan haar paard toen de meedogenloze moordenaar Volkert van der Graaf vrij kwam in 2014.

Beatrix heeft altijd wat vreemd gedaan over de moord op Pim Fortuyn en drukte nooit haar afschuw uit voor het voorval in de pers of in het openbaar. Iets wat ze wel deed bij onder andere de vuurwerkramp in Enschede en de aanslag tijdens Koninginnedag in 2009.

Beatrix had niks met Pim Fortuyn en al helemaal niet met zijn gedachtegoed, iets waar andere Nederlanders zich wel in konden vinden. Maar omgekeerd gold net hetzelfde, ook Pim had niks met de voormalige Nederlandse koningin.

En net omwille van de koelte tussen de twee is het erg opmerkzaam dat Beatrix voor de naam Volkert heeft gekozen, schrijft Story. Volgens andere media koos Beatrix gewoon voor deze naam omdat het bij Friese paarden traditie is dat de naam van een paard van dat ras vanaf de geboorte vaststaat en ze daarom niet zelf kon kiezen welke naam haar paard kreeg. Maar zoveel toeval bestaat niet, toch?