Wanneer je voor het Nederlandse paleis gaat werken, hoef je niet te hopen op een riant salaris. Je verdient er geen hoge bedragen en er wordt gezegd dat je als lakei maximaal 2.887 euro per maand zal verdienen.

In Engeland reikte koning Charles een bonus uit aan iedereen die op het paleis werkte, maar dat is een actie die we niet meteen van het Nederlandse koningshuis moeten verwerken. Nochtans verdienen ze daar allemaal meer dan voldoende.

De voorbije jaren, door corona, werd zelfs minder uitgegeven dan anders. Zo moesten er geen staatsbanketten en evenementen worden georganiseerd en werd er dus ook geen geld uitgegeven.

Wat Willem-Alexander wel van plan is, is om zijn werknemers vanaf 1 april een loonsverhoging van 3% te geven. Maar er kan dan toch ook een bonus vanaf. De bonus die ze in december ontvangen van 450 euro, wordt in april nog eens gegeven.

Maar de discussie dat Willem-Alexander, Maxima en Beatrix schandalig veel verdienen, blijft elk jaar opsteken, schrijft Weekend. Dat de koning daar dan ook niet meer op wil reageren, maakt hem er niet populairder op.

Het zou al een heel eind helpen mocht de koning laten merken dat hij omkijkt naar de mensen die op dagelijkse basis voor hem werken. Iets wat collega’s van hem eerder wel al deden. Toen prins Albert van Monaco zag dat zijn land er niet goed voor stond, gaf hij een duidelijk signaal. Hij leverde met zijn familie maar liefst veertig procent in.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.