Nu prinses Amalia terug aanspraak wil doen op haar jaarlijkse toelage vragen veel Nederlanders zich af waarvoor ze al dat geld wil gebruiken. Er wordt gedacht dat de prinses misschien wil sparen voor een leuk optrekje in het buitenland en dan kan je er beter maar vroeg mee beginnen.

De meningen over het feit dat Amalia haar toelage wil opeisen, zijn in elk geval verdeeld op sociale media. De Nederlanders vonden het immers een heel mooi gebaar dat de kroonprinses er net afstand van deed.

Johan Derksen reageert het volgende in ‘Vandaag Inside’: “Ik heb er ontzettend veel problemen mee. Ik vind 1,5 miljoen euro wel echt heel veel geld. Als zij het hele jaar in Spanje wil zitten, en dan wil ze natuurlijk ook nog goed zitten in Spanje, dan kost dat wat centen. Maar dan passen de ouders maar bij, hé? Dat moeten wij ook doen als onze kinderen een jaar naar Amerika willen”, citeert Party.

De presentator steekt zijn mening niet onder stoelen of banken, zoals we van hem gewoon zijn. Hij vindt de toelage te hoog voor een twintigjarige student.

“Jaja, ze heeft er recht op, maar ik vraag me dan altijd af hoe zo’n bericht valt bij mensen die niet kunnen rondkomen en waarvan al die kinderen zonder eten naar school moeten. Ik vind et nogal wat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.