Prinses Laurentien bijt van zich af

Foto: Patrick van Emst / Brunopress.nl

Prinses Laurentien, de echtgenote van prins Constantijn en schoonzus van koning Willem-Alexander, kreeg recent heel wat kritiek te verduren vanuit politieke kringen. Met haar stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH), heeft de prinses de taak op zich genomen om te bepalen hoeveel geld er aan de slachtoffers van de bekende toeslagenaffaire moet worden uitgekeerd.

Hiervoor was een bedrag begroot van zo’n half miljard euro, maar als het van de prinses en SGH afhangt, dan mag de overheid straks maar liefst 14 miljard euro gaan ophoesten voor de slachtoffers. Hierop besloot een klokkenluider vanuit het ministerie van Financiën interne notities aan de NOS te laten lekken, in de hoop de prinsen en haar stichting te stoppen in wat zij noemen hun ongebreidelde geldzucht.

Maar op de site van haar stichting beet de prinses inmiddels van zich af in een schriftelijke reactie. Dat lezen we in Story: “Stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH) betreurt het dat een anonieme ambtenaar de onafhankelijke herstelaanpak van SGH in een kwaad daglicht probeert te zetten via de media”, klinkt het. “Niemand, in de eerste plaats de getroffen gezinnen, is gebaat bij nog meer onrust rondom de toeslagenaffaire, die al meer dan vijf jaar bezig is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.