Maandenlang had Prinses Amalia uitgekeken naar haar jaren studeren aan de Universiteit. Er werden vele voorbereidingen getroffen zodat de prinses in alle rust en veiligheid kon gaan studeren, maar jammer genoeg heeft de prinses nog geen maand kunnen genieten van haar vrijheid als student.

Geen studentencorps en ontgroening dus voor de prinses. Al kijken de lakeien van het paleis wel uit om de prinses binnenkort een poets te bakken, lezen we in Party.

Maar dat is natuurlijk allemaal niet hetzelfde. Door de dreiging die boven het hoofd van de prinses hangt, verhuisde ze terug naar het Paleis, dicht bij haar ouders en zussen, waar ze in alle rust en veiligheid kan vertoeven.

De dreiging hangt al eventjes boven de prinses haar hoofd, en ze zijn behoorlijk angstaanjagend. Dat kon worden afgeleid uit de reactie van koningin Maxima na afloop van haar staatsbezoek aan Zweden.

“Zij gaat het huis niet uit. En het heeft enorme consequenties voor haar leven. En dat betekent natuurlijk ook dat zij niet meer in Amsterdam woont. Het is voor haar geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben echt heel trots op hoe zij dit allemaal volhoudt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.