Koningsdag, de dag waarop zowat elke Nederlander naar buiten komt in zijn meest oranje-outfit en komt meegenieten van de vele feestvreugde die die dag doorheen het land trekt.

Sjoukje Smit zou, mocht ze de koning zijn, die dag gewoon lekker thuis blijven. Zij zou het allemaal veel intiemer houden, en nu zeker met de vele bedreigingen boven het hoofd van kroonprinses Amalia.

“Ik zou ook niet meteen langs de hekken staan wanneer hij naar mijn woonplaats zou komen. Het geld dat ze nu aan Koningsdag uitgeven, kunnen ze ook aan een goed doel besteden. Vier miljoen euro kost hun bezoek aan Rotterdam. Laat dat showgedoe achterwege en ga lekker met je gezin genieten. Ik heb geen hekel aan het koningshuis, maar de taken die ze moeten volbrengen, vind ik niet van toegevoegde waarde.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.