Prinses Laurentien heeft altijd een goede opvoeding en een fijne jeugd gehad. Ze werd opgevoed met de gedachte dat niemand zich beter hoeft te voelen als iemand anders en dat een prinses ook niet beter is dan eender wie.

Die gedachte probeert ze ook mee te geven aan haar drie kinderen: Eloise, Claus-Casimir en Leonore. Zij laat hen veel zelf ontdekken, en laat hen zijn wie ze willen zijn.

“Ik heb zelf niks met sociale media, maar bijvoorbeeld Eloise laat mij zien hoe je daar kunt zijn wie je bent. Dat je daarin zoekende bent en fouten maakt, hoort erbij”, zegt Laurentien in de podcast ‘Voetnoot’ en in Party.

Laurentien heeft in haar jeugd nooit echt veel complimentjes gehad. En ze moet toegeven dat ze dat altijd wel jammer heeft gevonden. Daarom probeert ze erop te letten om dat nu wel te doen bij haar eigen kinderen.

“Misschien was ik een ongelooflijk saai wicht geweest als ik een andere jeugd had gehad. Dan was ik waarschijnlijk ook nooit met Constantijn getrouwd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.