Samen met haar man prins Constantijn en hun kinderen Eloise, Claus-Casimir en Leonore vormt prinses Laurentien een prachtig gezin. Door te trouwen met een prins werd ze zelf prinses en kwam ze in contact met mensen waarmee ze anders nooit in contact zou komen.

“Ik voel me bevoorrecht om met zoveel verschillende mensen een vertrouwensband te hebben opgebouwd. Denk maar aan mensen die dakloos zijn, die moeite hebben met lezen en schrijven, kinderen en jongeren, enz. Hun blik op de samenleving is vaak zo zuiver en helder”, klinkt het in de podcast ‘Voetnoot’.

Maar ondanks het vele werk dat Laurentien probeert te doen, en de vele positieve complimentjes die ze daarover krijgt, zijn er ook commentaren die haar niet onberoerd laten.

“Ik vind het vreselijk als mensen soms zeggen: ‘U geeft ons een gezicht.’ Niemand zou iemand nodig moeten hebben om een gezicht te  hebben”, citeert Party.

Laurentien voelt zich niet beter dan een ander en ze vindt het gevoel van gelijkwaardigheid erg belangrijk. “Dat komt voort uit de jeugd die ik van mijn ouders heb meegekregen. Mijn ouders waren streng, maar ik werd als kind volgens mij wel serieus genomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.