Wanneer je een interview leest met prinses Laurentien van Nederland, hoort een prinses aan het woord die blaakt van zelfvertrouwen. Dat mag nu dan wel zo zijn, dat is lang niet altijd zo geweest.

Voor dat ze prinses werd was Laurentien erg onzeker. Ze kreeg dan wel veel liefde en erkenning, maar complimentjes die kreeg ze niet zo vaak.

“Terwijl ik daar wel behoefte aan had. Ik weet nog dat ik als kind aan mijn moeder vroeg of ik mooi was. Zij antwoordde toen alleen: ‘schoonheid zit vanbinnen.’ Bij ons werd er zo gehamerd op de inhoud, maar ik had ook best willen horen dat ik mooi was”, bekent Laurentien in de podcast ‘Voetnoot’.

Laurentien heeft altijd haar onzekerheid proberen maskeren, schrijft Tv Familie. Zelfs tot op het krampachtige af. 

“Misschien helpt mijn eigen onzekerheid me om meer vragen dan antwoorden te hebben. Mijn vader zegt altijd tegen me: ‘Je bent in feite altijd onzeker gebleven, maar het heeft je nooit in de weg gestaan om zeker te zijn van wat je moet doen.” 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.