Het klinkt als een sprookje: je wordt als jong meisje verliefd op een prins en in één klap ben je zelf ook prinses. Dat gebeurde met prinses Laurentien, toen ze 22 jaar geleden verliefd werd op prins Constantijn.

Laurentien trouwde met Constantijn en dat vroeg van de prinses een hele aanpassing. Dat plots de wereld een label op haar plakte, was even wennen.

“Dat doet veel met je. Je denkt: wacht eens even, dat ben ik helemaal niet. Ik ben opgevoed met het principe: je krijgt wat je verdient en ik dacht: hoezo verdien ik de titel prinses”, citeert Party Laurentien in de podcast ‘Voetnoot’.

Laurentien wilde die titel niet zomaar dragen, ze voelde meteen de noodzaak om keihard te gaan werken en om verder te groeien in haar rol als prinses. “Maar ik heb er jaren over gedaan voordat dat comfortabel aanvoelde.”

De voorbije jaren probeerde Laurentien de laaggeletterdheid bij volwassenen tegen te gaan en richtte ze in 2017 de Number 5 Foundation op. Van daaruit zet ze zich in voor mensen die kampen met armoede en schulden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.