Arme prinses Amalia, in plaats van een zorgeloze studententijd te hebben met haar vriendinnen zit ze sinds enkele weken terug thuis bij haar ouders. De dreiging van een ontvoering of aanslag werd te groot en dus moesten er dringend maatregelen genomen worden.

“Belangrijk om te weten is dat het niet haar eigen keuze is geweest om weer thuis te gaan wonen”, vertelt gezinstherapeute Ingrid Riechelmann aan Story. “Die situatie is er natuurlijk vanwege die dreiging. En die dreiging kan angst, spanning en gevoelens van machteloosheid veroorzaken.”

Het is wel positief dat Amalia haar studies niet laat vallen en elke dag terug keert naar de universiteit van Amsterdam. Iets wat ze volgens de gezinstherapeut vooral zo moet houden.

En dan is er nog de belangrijke taak van Willem-Alexander en Maxima om hun dochter te beschermen tegen alles wat er aan de hand is, maar ook om haar een troostende schouder aan te bieden.

“Zij kunnen haar emotionele veiligheid bieden. Emotionele veiligheid geven is eigenlijk gewoon liefde tonen, laten voelen. Af en toe eens vragen wat ze nodig heeft of hoe ze kunnen helpen. Daarbij is het goed om duidelijk aan te geven dat alle emoties er mogen zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl