Als prinses zijnde verwacht je een leven vol glitter en glamour met mooie kledij, luxueuze feestjes en nog zoveel meer. En dat is het voor prinses Amalia ook heel vaak. Al vindt ze het niet erg om ook haar stoerdere kant naar boven te halen.

De voorbije maanden liep Amalia mee met de krijgsmacht. Daar mocht ze ondermeer een onderzeeër besturen, stapte ze in een F-16 en reed ze ook mee met een gevechtstank.

Ook prinses Elisabeth van België deed al een keertje hetzelfde, maar voor haar was een maandenlange training noodzakelijk. De Belgische koninklijke familie heeft immers een actieve functie in het leger, de Nederlandse koninklijke familie heeft dat niet.

Terwijl Amalia mocht meerijden met een gevechtstank en een onderzeeër mocht besturen, maakte ze ook kennis met de militairen van het Duits-Nederlandse 414 Tankbataljon. Deze Nederlandse militairen zijn ingedeeld bij het cavalerieregiment dat de naam draagt van de prinses zelf: Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia, weet Weekend te vertellen.

Amalia mocht van alles een keertje proeven en ze trok in augustus ook naar de Koninklijke Marine in Den Helder, waar haar vader zijn militaire opleiding begon. Daar kreeg ze onder meer een rondleiding en uitleg over het leven onder water.

Dat Amalia dit allemaal doet, siert haar enorm. Het is immers ook erg belangrijk voor haar taak als koningin later. Ze zal ongetwijfeld nog met de krijgsmacht te maken krijgen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.