Drie tienerdochters hebben in huis, veel moeders zullen het kunnen beamen dat het niet makkelijk is. Ook koningin Maxima kan dat bevestigen. Zij heeft met Amalia, Ariane en Alexia drie dochters, elk met hun eigen problemen en eigen worstelingen.

Als moeder voel je als geen ander goed aan wanneer je kinderen met iets worstelen. Toch is het niet altijd zo makkelijk om over elk onderwerp met hen te praten en zullen ze omgekeerd ook niet met eender welk onderwerp naar hun ouders toekomen.

“Sta open om naar je kinderen te luisteren. Maar weet u, als ouder is dat moeilijk. Ik probeer dat ook met mijn drie meisjes. Ik doe mijn best, maar dat betekent niet dat er af en toe geen moeilijke momenten zijn. Dat is normaal. Dat is oké om die te hebben”, citeert Weekend een tip van de koningin.

Geen enkel kind is hetzelfde, geen enkel kind reageert hetzelfde. Ook de drie prinsessen niet. Hoewel ze zusjes zijn van elkaar, zijn ze ook zo ontzettend verschillend. En daar moet je je als ouders naar aanpassen.

Amalia is de meest evenwichtige van het stel, Alexia is de latina van de drie meisjes en Ariane neemt dan weer de rol van dromer op zich.

Maar wanneer de meisjes niet bij hun ouders terecht kunnen, durven ze wel eens naar een psycholoog te trekken om te praten. En dat helpt. “Soms wordt het me allemaal te veel, school, vrienden en dan praat ik met iemand. Even je hart luchten en dan ben ik weer voor een maand klaar”, vertelt Amalia.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.