Prinses Alexia heeft er haar allereerste werkdag opzitten. Aan de Wilhelminakade heeft ze het schip Vox Alexia gedoopt. Het schip is naar haar genoemd en kan overal ter wereld worden ingezet om te baggeren.

Voor Alexia is het de eerste keer dat ze zoiets mag doen. Haar zus Amalia deed het al toen ze achttien was. Ze gaf toen een toespraak en plantte een boom bij de Raad van State. Daarna reisde ze ook nog naar het Caribisch deel van Nederland.

Amalia’s zus heeft deze kans wel gekregen, eentje die ze zelf niet heeft gehad. De Vox Amalia werd immers in 2018 al gedoopt door haar moeder koningin Maxima.

Er is echter één groot verschil tussen de zussen wanneer het gaat over aanvaarden van opdrachten. Alexia heeft de keuze, Amalia niet. Als Alexia iets niet wil doen, dan is dat geen enkel probleem.

“Ik heb natuurlijk wel de vrijheid om te kiezen wat ik zelf later wil worden. Ik vind het fijn dat ik later iets kan doen met mijn eigen interesses”, klinkt het in Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.