Heel wat mensen herinneren zich misschien nog de beelden van een pannenkoeken bakkende koning Willem-Alexander een aantal jaar geleden. Het werd al snel duidelijk dat Willem-Alexander niet meteen een handige keukenprins was.

Maar dat beseft de koning zelf ook. “Ik ben meteen deegroller al levensgevaarlijk”, lacht hij luid in Party.

Dat de koning geen pannenkoeken kan bakken of niet zo handig is in de keuken, dat wordt gelukkig niet als een probleem of minpunt gezien. Want hij is niet overal niet zo goed in. Hij is onder andere meer dan goed bij het grillen achter de barbecue.

Achter de barbecue is hij een ster en weet hij elk vlees op een goede manier te grillen. En bij dat vlees horen natuurlijk een portie gezonde groentjes en achteraf een lekker dessert.

Maar het hoeft niet altijd even culinair te zijn. Ook een hap bij McDonalds kan de koning ongelooflijk smaken. Wanneer de koningin op werkbezoek is in het buitenland is Willem-Alexander er af en toe te vinden met zijn dochters.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.