Hij had erg veel schrik

De Oranjes zijn altijd een erg hechte familie geweest. Iedereen leeft keer op keer mee met de situatie waarin iemand zich bevindt, net zoals nu prins Constantijn erg meeleeft met zijn nichtje kroonprinses Amalia.

Amalia heeft minder geluk dan de dochter van Constantijn, Eloise. Zij lijkt het leven te kunnen leiden wat ze altijd heeft gewild en kan gewoon doen waar ze zin in heeft. Op Instagram praat Eloise ook vaak over hoe haar leven toch wel verschilt tegenover dat van Amalia.

“Ik krijg heel vaak de vraag of ik beveiliging heb ofzo, maar echt, totaal niet. Ik heb gewoon een normaal leven. Ik vind dat superfijn en ben er ook echt heel dankbaar voor. Want ik vind het veel chiller om gewoon een normaal leven te leiden”, citeert Party.

Dat prins Constantijn het jammer vindt voor zijn nichtje Amalia is natuurlijk te begrijpen. Hij ziet zelf hoe het anders kan en weet zelf hoe het voelt dat het allemaal anders kan. Hij kreeg van zijn ouders altijd heel wat vrijheid en is hen daar nog altijd dankbaar om.

Al moet Constantijn ook toegeven dat hij bang was toen zijn moeder koningin werd. Hij had schrik dat hij veel van die vrijheid zou moeten opgeven. “Het was als een bom die insloeg. Ik weet nog waar ik zat. Ik dacht echt dat alles zou gaan veranderen en dat mijn leven voorbij was. Ik kreeg een gevoel dat men naar mij keek, en zeker in de puberteit was dat gevoel sterk aanwezig. Maar ik had een hechte groep vrienden waarop ik kon terugvallen en waar ik me veilig voelde. Dus ik heb het uiteindelijk nooit als iets nadelig ervaren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.