Ze moet hen soms op de vingers tikken

Prinses Alexia is in tegenstelling tot haar grote zus Amalia een stuk rebelser. Ze neemt het niet altijd even nauw met de regeltjes en vergeet soms wel eventjes dat ze net iets meer onder de loep ligt dan andere meisjes van haar leeftijd.

Af en toe moeten papa Willem-Alexander en mama Maxima haar bijsturen en er heerst toch wel wat ongerustheid waar het naartoe zou kunnen gaan met de prinses. 

“Ze is ontzettend temperamentvol. Of ze lacht hard, of ze huilt hard, er is geen middenweg”, zei de koningin al een keertje over haar dochter. 

Alexia werd al eens op haar vingers getikt door haar vader en moeder nadat er filmpjes en foto’s op TikTok circuleerden met prikkelende teksten bij. Maar dat hoort bij het jong zijn, dat weten ook Maxima en Willem-Alexander. “Het zijn leermomenten, voor heel jonge kinderen”, zei Maxima achteraf.

De koning en koningin vinden het belangrijk dat hun dochters ook het leven buiten de paleismuren leren kennen en doen dan ook allerlei activiteiten die je niet meteen van een koninklijke familie zou verwachten. Zo gingen ze in Argentinië onder meer overnachten op een gewone camping, eentje zonder luxe natuurlijk.

Daar gingen ze onder meer kayakken en genoten ze van enkele dagen zonder de vele luxe die ze gewoon zijn. Hopelijk heeft Alexia er ook iets van opgestoken, net zoals de andere twee prinsessen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.