Prinses Beatrix: “Ze heeft echt veel talent”

Foto: Jeroen van der Meyde

Ze beoefent de hobby nog steeds

Je weet het of je weet het misschien niet maar voormalig koningin Beatrix is erg dol op beeldhouwen. Ondanks haar 85 jaar is ze nog altijd graag bezig met de zware materialen en de zware handelingen die bij de hobby horen.

Ze begon met deze hobby toen ze zo’n jaar of 10 was en heeft volgens kenners veel talent. Had ze niet tot de koninklijke familie behoort, dan had ze van beeldhouwen waarschijnlijk haar beroep kunnen maken, weet Party.

Beatrix kreeg les van Katinka van Rood en ook zij was vol lof over Beatrix en haar talent voor het beeldhouwen.

“Prinses Beatrix is een buitengewoon pientere leerling. Ze heeft een uitgesproken talent en een verbluffende feeling voor materiaal.”

Heel wat mensen wisten dat Beatrix hield van beeldhouden. Haar beeldje ‘Beatrix’ van Jantje Beton uit 1973 is beroemd, maar ook het beeld met de drie koppen van haar toen nog tienerzoons is volgens kenners erg indrukwekkend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.