Het is weer de tijd van het jaar waarbij Kroondomein Het Loo is afgesloten voor de jacht. Dat met grote tegenzin van de omwonenden. Maar Willem-Alexander zou niet in het Kroondomein op jacht gaan, maar wel in Spanje.

Samen met het hele gezin trok Willem-Alexander naar Spanje om er te genieten van wat tijd samen en voor een bezoekje aan de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia, waarmee het Nederlandse koningskoppel goed bevriend is.

Maar naast de qualitytime met vrienden en familie trok Willem-Alexander dus ook naar Spanje om er te gaan jagen. Het is geen illegale bezigheid, maar de koning schenkt er niet graag veel aandacht aan in eigen land, schrijft Story.

Dat het Kroondomein Het Loo wordt afgesloten en dat de koning daar vervolgens dan niet zelf gaat jagen, dat vinden de omwonenden alles behalve kunnen.

De RVD begrijpt het ongenoegen van de omwonenden, maar lijkt er niets aan te doen. Ze doen er ook geen verdere uitspraken over gezien het over de persoonlijke levenssfeer van de koning gaat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.