Er wordt wel vaker gelachen met bekende Nederlanders. De personen in kwestie kunnen er heel vaak zelf om lachen, alleen is het vaak televisiekijkend Nederland die kritiek lijkt te hebben.

Zo maakte Sander van de Pavert ooit een sketch die de spot dreef met toenmalig koningin Beatrix. Daarin was ze te zien tijdens een bezoek aan Papoea-Nieuw-Guinea en liep ze daar naakt rond om de tradities te respecteren.

Beatrix heeft nooit een blijk van ongenoegen geuit en dat siert haar. Ook Willem-Alexander die in het filmpje te zien was heeft nooit kritiek geuit en zal er eens smakelijk om gelachen hebben.

Toch kon Nederland zijn verontwaardiging niet wegsteken op Twitter. Daar werd toen massaal veel kritiek gegeven.

“Dit was respectloos’ en ‘Dit ging gevoelsmatig echt te ver’”, stond er te lezen, schrijft Party. YouTube kon dan ook niet anders dan ingrijpen en verwijderde het desbetreffende filmpje.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.