Toen cabaretier Guido Weijers onlangs grapjes ging maken over prinses Amalia, kwam dat bij veel Nederlanders niet goed aan. Zij spraken over fatshaming en keuren zo’n grapjes absoluut niet goed.

Ook ‘RTL Boulevard’-presentatrice Daphne Bunskoek was er niet over te spreken. Zij vindt grapjes over het gewicht en het figuur van de Nederlandse prinses ‘ontzettend ongepast’, schrijft Party.

“Ik vond het ongepast en het was ook niet grappig. Ik dacht: nu gaan we een beetje buiten de gebaande paden”, vertelde ze bij RTL Boulevard.

Maar wat vertelde Guido Weijers nu precies in zijn show? Hij vertelde daar een verhaaltje over bijen. “Als de eitjes onbevrucht zijn, dan worden het mannetjes. En als de celletjes bevrucht zijn, dan worden het vrouwtjes. Maar er is maar één celletje dat uitgroeit tot koningin en dat is het celletje dat de eerste zes dagen het meeste eten krijgt. Dat kun je bij Amalia ook nog wel een beetje zien.”

Guido zal het ongetwijfeld niet kwaad bedoeld hebben en het echt als grap hebben bedoeld, maar dat kwam dus duidelijk niet goed aan bij de kijkers.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl