Het zou niet de eerste keer zijn dat een zanger met 400 optredens per jaar overwerkt geraakt en plots moet stoppen. Zanger Marco Schuitmaker zal dat niet gebeuren. Daar waakt hij ook over.

“Ik heb afgesproken dat ik alleen dit jaar 400 optredens ga doen. Het is tenslotte het jaar van mijn doorbraak. Dan moet je de kansen grijpen. Maar daarna nemen we niet zoveel boekingen meer aan. Er moet een gezonde balans komen”, klinkt het in Story.

Gelukkig voor Marco hoeft hij niet altijd zelf naar zijn optredens te rijden. En dat is maar goed ook, want hij legt zo’n 2500 kilometer per week af.

“Wanneer we van optreden naar optreden rijden, kan ik niet slapen. Dan zit er te veel adrenaline in mijn lichaam. Maar tijdens de rit van het laatste optreden naar huis slaap ik wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.