Door bepaalde uitspraken te doen tijdens de pandemie kwam Tim Douwsma in een cancelcultuur terecht. Optredens werden geannuleerd en hij werd zelfs door bepaalde radiozenders niet meer gedraaid of uitgenodigd voor televisie.

Dat was heel heftig, maar Tim heeft er veel uit geleerd. Voor hem voelde het allemaal wel even aan alsof het merk Tim Douwsma gebroken was.

“Maar als ik mezelf op dat moment de vraag stelde wie ik nou eigenlijk was, bleef er genoeg van mezelf overeind. Mede door de situatie waarin ik terecht kwam – doordat ik dus kritische vragen durfde te stellen over het coronabeleid, heb ik nu wel mijn eigen platform kunnen neerzetten”, klinkt het in Party.

Op dat moment kwam Tim op een kruispunt te staan. Hij moest gaan beslissen wat hij met zijn leven wilde gaan doen. Wilde hij een gewone baan zoeken of ging hij verder met wat hij leuk vindt.

“Ik heb toen de knoop doorgehakt dat ik dat zelf ging creëren. Ik heb een ruimte gehuurd en ik ben gewoon begonnen. Inmiddels slaat het platform Univibes behoorlijk aan. We richten ons op een mooiere, nieuwe wereld die we samen met elkaar gaan ontdekken en bouwen, vol liefde en positiviteit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.