Kinderen hebben is ongetwijfeld het mooiste wat er is, maar ook het moeilijkste. Eenmaal ze wat ouder worden en een eigen leven uitbouwen, is het als ouder soms erg moeilijk om je kinderen nog te begrijpen.

Amalia gaat wel eens vaker praten met een psycholoog om eventjes haar hart te kunnen luchten. Niet dat ze niet bij haar mama terecht kan, maar gewoon omdat het wel eens fijner is om met iemand anders te kunnen praten.

“Af en toe praten met een professional vind ik heel normaal, zeker na wat er met mijn tante gebeurd is”, geeft Amalia toe in Weekend.

De zus van Maxima, Inès, had al heel wat jaren depressieve gedachten en koos uiteindelijk zelf voor de dood. Een verlies dat een diepe indruk naliet op de hele koninklijke familie.

Doordat Inès zoveel problemen had, besloot Maxima dat er meer moest gedaan worden rond het onderwerp van mentale gezondheid. De koningin voelde zich lang schuldig en speelde vaak met het idee of ze niet meer had kunnen doen voor haar zus.

Voor Inès kan ze niet veel meer doen, maar voor lotgenoten van haar wel. Ze plande steeds meer werkbezoeken in rondom mentale gezondheid en dan vooral bij de jongere generatie.

Al die bezoekjes hebben er uiteindelijk voor gezegd dat Maxima een stichting op poten zette die zich vooral richt op de mentale gezondheid van Nederlandse jongeren.

“We staan op het moment dat we onze acties en programma’s lanceren. Het heeft te maken met de drie leefwerelden van de jongeren. Op school, vrije tijd in de wijk en een belangrijk component voor jongeren: sociale media.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.