Als negentienjarige met een terreurdreiging boven je hoofd rondlopen, er zijn leuke dingen natuurlijk. Toch moet prinses Amalia er op dit moment mee leren leven. En dat is niet makkelijk voor zo’n jonge vrouw.

De beveiliging rond de prinses is bijzonder sterk en de kans dat haar iets zal overkomen is klein. De koninklijke beveiliging zal dan ook niets aan het toeval overlaten.

Maar Klaas Wilting, voormalig politiewoordvoerder ziet de toekomst voor Amalia niet al te positief in. “Ik zie de bedreigingen niet meer verdwijnen. Nee, dit houdt niet meer op. Niet in deze samenleving en met een overheid die onze rechtsstaat blijft verkwanselen. Overal is een tekort aan politieagenten, en wijkagenten zijn er nauwelijks meer. Het kan best zijn dat het alleen maar erger wordt”, zegt Klaas in Story.

Dat Amalia ondanks de hele situatie toch naar Wenen gaat, al dan niet alleen, daar ziet Klaas geen problemen in.

“Beveiliging hoeft voor haar niet te betekenen dat er altijd een beveiliger in haar nek loopt te hijgen. Zonder al te veel in detail te treden, kan ik je garanderen dat iemand als Amalia ook altijd op een afstand in de gaten wordt gehouden. En dat als ze het van tevoren goed aangeeft, ze een heleboel dingen nog wel kan doen. Dus ook dat tripje naar Wenen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.