Een tijdje geleden bevonden koning Willem-Alexander en koningin Maxima zich in Griekenland voor een staatsbezoek. Daar concentreerden ze zich vooral op de vluchtelingenproblematiek en de rechten van de vrouw.

“De Grieken zijn hier niet blij mee. Zij vinden dat ze inmiddels de chaos rond de asielzoekersopvang hebben opgelost en hebben liever dat we ons op onze eigen problemen rondom de opvang richting”, vertelt een bron bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Weekend.

Maxima en Willem-Alexander hadden ook opvallend bezoek mee. Niemand minder dan de familie Vardinogiannis reisde met de Oranjes mee. Zij wonen op zo’n tien minuten varen van de vakantievilla van Maxima en Willem-Alexander.

Vardis Vardinogiannis werd miljardair met handel in olie en schepen. Zijn vrouw Marianna doet dan weer liefdadigheidswerk en richtte een persoonlijk ziekenhuis op voor kinderen met kanker.

Maxima en Marianna hebben in elk geval al iets gemeen met elkaar. Zo gaf Maxima ooit de toestemming om het kinderkankercentrum in Utrecht haar naam te laten dranken: ‘Het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.’

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl