Dat vonden de koning en koningin niet ok

In tegenstelling tot haar zus Amalia heeft prinses Alexia de voorbije twee jaar stevig van het studentenleven kunnen genieten. Feesten tot in de vroege uurtjes in opvallende outfits, het is Alexia niet vreemd.

Maar ze feestte niet alleen in Wales, waar ze naar school ging, ook Argentinië en Amsterdam waren the place to be voor de prinses. Zo was de afgelopen zomer vaak in Amsterdam te zien met haar vriendinnen.

Dat Alexia in Wales naar school wilde, was geen toeval. Die school staat erom bekend voor zijn  vernieuwende denkbeelden over klimaatverandering, wereldvrede en mensenrechten, inclusief rechten voor elke sekse, inclusief de LHBTIQ+ rechten, weet Party.

Zo liep Alexia zelf mee in een klimaatmars en trok ze gewaagde kleding aan tijdens een manifestatie waarbij om aandacht werd gevraagd voor de LHBTIQ+-rechten.

Waarschijnlijk was het ook een keuze van koning Willem-Alexander en koningin Maxima om hun dochter naar die school te laten gaan. Alexia lijkt immers heel erg op haar vader en had net zoals hij in zijn jonge jaren wat sturing nodig. Exact wat de school in Wales ook kon geven.

Alexia is een lieve prinses, maar eentje die het niet zo nauw neemt met de regels. Zo was ze amper veertien toen ze al rokend werd gespot en slingerden er filmpjes van de prinses rond op TikTok waarbij ze dansend en playbackend op te zien was. Daarbij horende teksten als ‘I don’t do fashion, I’am fashion’, konden voor het koningspaar niet door de beugel.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl