Als koningin van Nederland rust er een belangrijke taak op de schouders van Maxima. Koningin zijn is namelijk meer dan alleen maar leuke feestjes, handjes schudden en naar het buitenland reizen.

“Het is harder werken dan alles wat ik hiervoor heb gedaan. En ik heb bij een bank gewerkt in New York, waar ik zestien uur per dag maakte”, vertelde Maxima ooit aan de zender Al Jazeera en citeert nu ook Party.

Maxima heeft haar eigen manier om koningin te zijn, en ook haar opvolgster, haar dochter Amalia zal die taak op haar eigen manier invullen.  Maar ze wil haar dochter nu al waarschuwen, want het kan ook voor een koningin wel eens te veel worden.

“Ze is heel perfectionistisch, dus als iets dan even anders gaat, dan zit ze ook in die focus en als iemand haar dan afleidt, een bediende ofzo, dan kan ze weleens uit haar slof schieten, om het later weer goed te maken”, vertelt Royalty Watcher Jeroen Snel.

Maar ondanks dat lijkt iedereen toch wel fan te zijn van de koningin. Ze wordt omschreven als een warme, spontane koningin, een mooie charmante verschijning, die bovendien ook nog eens over intelligentie, humor en glamour beschikt. Kortom, een perfecte koningin.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl