Het is al langer een discussiepunt: het inkomen van het koningshuis. Dat er zoveel mensen in armoede leven en het koningshuis zoveel geld krijgt, dat steekt bij de Nederlandse bevolking.

Vooral de geheimzinnigheid rond verstopte inkomsten en uitgaven blijkt een pijnlijke plek te zijn.

“Je kunt er vergif op innemen dat de discussie blijft oplaaien zolang de schimmigheid rond de uitgaven blijft bestaan’, zegt politiek commentator Frits Wester in Party. En daar is Philip Dröge het mee eens. Hij schreef het boek ‘Het Oranjekapitaal’.

“Het is moeilijk om te weten wat je niet weet, maar er zijn bepaalde patronen die terugkeren. Eén daarvan is dat er altijd uitgaven worden verborgen”, lezen we op Nu.nl.

Dat de koning en zijn gezin zich niet moet verantwoorden voor alle kosten die hij maakt op kap van de bevolking, ook dat steekt. Dat Geert Wilders, nu hij is verkozen, heel snel wat veranderingen wil zien bij het inkomen van het koningshuis, dat kunnen veel Nederlanders alleen maar toejuichen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.