De laatste jaren zijn er heel wat jongeren die kampen met mentale problemen. Ze kunnen nergens met hun vragen of gevoelens naartoe en vinden niet gemakkelijk iemand om erover te praten.

Daar weet koningin Maxima alles van met drie dochters in huis. Omdat ze het ontzettend belangrijk vindt dat iedereen ergens met zijn gevoelens en worstelingen terecht kan, heeft ze een stichting uit de grond gestampt die vooral jongeren daarbij kan helpen.

En Maxima ziet het allemaal heel erg mooi voor zich. “Als het aan mij lag, komt er één plek op sociale media waar jongeren hun vragen kwijt kunnen, een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Niet alleen voor mentale gezondheidsproblemen, maar ook gewoon als ze twijfelen over iets”, zegt ze in Weekend.

Maxima wil ook in verschillende gemeentes gratis plekken waar iedereen naar binnen kan voor een luisterend oor. Overal waar je immers naartoe gaat, moet er een toehoorder zijn die begrip toont voor jouw situatie.

En natuurlijk zal ook Maxima zich regelmatig laten zien. Zij plant verschillende bezoeken in bij de verschillende plekken om zoveel mogelijk voeling te behouden met haar stichting.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl