Hoewel het koningshuis niet meteen moet kijken naar hun portemonnee hebben ook zei de verwarming teruggedraaid naar 18 graden. Hoewel de koning voor het eerst een salaris kreeg van meer dan een miljoen euro, let ook het koningshuis op met de energieprijzen.

Dat het koningshuis zoveel salaris krijgt, kunnen ze zelf weinig aan doen. Dat legde de koning al eens een keertje uit in oktober.

Het inkomen van het koningshuis is gekoppeld aan de salarissen van topambtenaren. Stijgen de ambtenaren, dan stijgen ook hun uitkeringen. Het is wel aan henzelf om te besluiten wat ze met dat geld doen, lezen we in Weekend.

Maar werken voor het koningshuis wil niet automatisch zeggen dat ze ook voorzien worden van een riant salaris. In tegendeel. Al zijn er ook wel wat uitzonderingen.

Zo zijn er heel wat mensen aan het hof met een topinkomen, maar er zijn ook heel wat mensen met een laag tot gemiddeld inkomen die zich dag en nacht inzetten voor de koninklijke familie.

Koning Charles reikte al een bonus uit aan zijn personeel en al heel snel kwam de vraag of ook het Nederlandse paleis dat van plan was. Iets wat op een spottende reactie kon rekenen. “Zo is Willem-Alexander niet”, werd gezegd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.