Ze wil nog even wachten

Een VN-reis maken is een belangrijk onderdeel van haar job als koningin. Maxima is dan ook van plan om zo’n reis binnenkort ook een keertje te maken met haar oudste dochter, kroonprinses Amalia.

Amalia heeft er nog maar haar eerste werkreis opzitten, en dat vond ze al behoorlijk heftig door onder andere het snelle tempo en de drukke planning. Zo’n VN-reis is niet veel beter, dus de kans is klein dat Maxima Amalia binnenkort al een keertje meeneemt.

Tijdens zo’n werkreis worden er onder andere veldbezoeken gedaan, gesproken met kleine ondernemers en boeren, wordt er ook een bezoekje gedaan aan de verantwoordelijke ministers en soms naar het staatshoofd en nog veel meer.

De Belgische kroonprinses Elisabeth heeft al iets meer werkreizen achter de rug, zoals recent nog een werkreis naar Egypte. Dat Elisabeth hier mee naartoe mocht, was vooral doordat het op het moment van de reis 100 jaar geleden zou zijn dat Elisabeths betovergrootmoeder er ook was geweest.

Het was sinds lange tijd dat Mathilde en Elisabeth nog eens een lange trip samen maakten. Maar daar hingen ook wel voorwaarden aan vast. “Elisabeth was meteen zeer enthousiast. Het was alleen een kwestie van een geschikt moment te vinden, want ze mocht geen lessen missen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.