Heel wat jaren geleden, meer bepaald in 2005, was er het jaar van het microkrediet. Dit zijn kleine leningen om kleine ondernemers te laten groeien. Zowel koningin Mathilde als koningin Maxima, toen allebei nog prinses, werden destijds gevraagd als ambassadeur.

Men wou het onderwerp in de belangstelling brengen en als prinses konden ze nodige aandacht genereren voor het onderwerp, ontdekte men in ‘Weekend’.

In het boek van Maxima werd echter duidelijk dat koningin Mathilde inderdaad deed wat van haar verwacht werd maar dat Maxima een andere werkwijze koos. Maxima heeft economie gestudeerd, wat ervoor zorgde dat ze toch wel financieel inzicht had.

Zij stelde vragen en deed inhoudelijk mee, waardoor haar functie als ambassadeur er al snel eentje werd adviseur voor de secretaris-generaal van de VN, zo bleek in ‘Weekend’.

Mathilde is inmiddels ook ambassadeur voor UNICEF. Daarmee hebben beide koninginnen een bijbaan bij de VN. Kroonprinses Elisabeth mocht haar moeder reeds vervoegen op officiële bezoeken maar voor kroonprinses Amalia van Nederland blijft deze kans voorlopig uit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.