Het zijn de kleine dingen die het doen

De Britse prins Harry steekt het niet onder stoelen of banken dat hij een grote fan is van de Nederlandse koning Willem-Alexander

Hij vindt het knap dat Willem-Alexander de slavernij van vroeger in Nederland erkent en dat hij zich daarvoor verontschuldigt.

Maar hij wordt ook geprezen om de beslissingen die hij neemt om onderzoek te laten instellen naar de verschillende pronkstukken binnen de koninklijke verzameling en met name die met een eventueel koloniaal verleden, schrijft Party.

Dat Willem-Alexander dat onderzoek uit eigen zak betaalt, wekt heel wat bewondering op bij andere royals, en zeker bij prins Harry.

De Oranjes mogen dan wel veel kritiek krijgen op hun doen en laten, in het buitenland lijken ze zich daar weinig van aan te trekken. Want ook voor de eenvoudige dingen krijgen ze veel lof, zoals voor de 191 zonnepanelen die ze lieten plaatsen op het paleis. Dat de Oranjes duurzamer willen leven wordt op groot gejuich onthaald.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.