Waarom ook niet

Wie dacht dat een koningin of prinses alleen maar veilige en brave hobby’s heeft zoals theekransjes organiseren of borduren, die heeft het goed mis. Prinses Beatrix houdt wel van wat avontuur en houdt er toch wel ‘gevaarlijke’ hobby’s op na.

Eerst en vooral houdt de voormalige koningin enorm veel van skiën. Het boeit haar niet of het een risicosport is of niet, ze zou niet meer zonder kunnen. Beatrix startte met skieën in 1959 en staat nu nog altijd elk jaar op de latten.

En dan is er nog paardrijden. Hoewel ze ondertussen al 85 jaar is, klimt Beatrix nog steeds op een paard om zalige ritjes langs het strand te maken. Al doet ze dat wel rustig aan, schrijft Party. Geen rengalop meer voor de prinses, maar wel heel rustig.

Een hobby die we dan weer niet meteen bij de gewezen koningin zouden verwachten is beeldhouwen. Toch is het beeld dat ze maakte van haar zoons behoorlijk beroemd. Zware materialen en zware handelingen, het schrikt haar niet af.

En dan is er nog tuinieren. Iets minder spectaculair dan de voorgaande hobby’s, maar wel eentje waar Beatrix vaak mee bezig is. Onkruid wieden, of met een hark door te tuin gaan, het is haar allemaal niet te veel. En ze blijft nog stevig in beweging ook, perfect voor een dame van 85 jaar!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.