Terwijl heel wat mensen met de handen in het haar zitten om de energiefacturen en het duurder worden van het leven, genoot de koninklijke familie ondertussen van zijn 10de vakantie. En daar heeft de Nederlandse bevolking mooi genoeg van.

De populariteit van de koning lijkt daardoor steeds meer en meer te dalen en er werd al een Twitteraccount opgericht dat heet ‘vakantiekoning’. Daarop verschijnen berichten over de vele vakanties van de Nederlandse vorst.

Daarop verschenen het afgelopen jaar zeker tien vakanties, waaronder Lech, Griekenland, Spanje, Italië en de meest recente naar Argentinië, schrijft Weekend.

Het account liet ook verstaan dat de koning veel te veel vrije dagen zou hebben. Het account baseert zich daarvoor op de openbare agenda van de koning, maar houdt daarbij geen rekening met zijn gesprekken met de premier.

Ondertussen genieten de Oranjes nog even van hun vakantie in Argentinië en keren ze pas volgende week terug naar Nederland. Dan vinden ook eindelijk de nieuwjaarsontvangsten plaats achter de gesloten deuren van het Paleis op de Dam.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.