Peter Seeland is een helderziende die al jarenlang wordt opgezocht door verschillende Nederlandse beroemdheden. Één van hen was prins Claus, de man van prinses Beatrix. Maar niet alleen Claus ging bij hem langs, ook zijn schoonmoeder Juliana zocht de helderziende tot tweemaal toe op.

“Zij was heel innemend en aardig. Op een gegeven moment zei ze tegen mij; ‘Ik ben vreemd geweest’. Toen zei ik: ‘Ach wat geeft het, er zijn zoveel mensen vreemd geweest!’ En echt waar: Juliana gilde het uit van het lachen. Wat ze bedoelde met dat vreemdgaan was dat ze mij ‘had’ bedrogen doordat ze bij een kaartlegster in Duitsland was geweest. Ik ben toen gaan kijken of daar iets van klopte. En die mevrouw bleek dat perfect te hebben gedaan”, lacht Peter in Story.

Peter heeft goede herinneringen aan Juliana en het waren altijd heel erg ontspannen bezoekjes. Hij moet toegeven dat ze best goed met elkaar konden lachen.

“Juliana was tevreden, maar op bepaalde momenten ongelukkig. Dat waren de momenten dat ze een rol moest spelen, omdat het over dingen ging die haar geen moer interesseerden, maar die ze toch moest bespreken.”

Peter kreeg ook een inzicht in het persoonlijke leven van de vrouw. Zo kwam hij te weten dat zij en haar man Bernhard niet meer samen sliepen en elk apart woonden in een deel van het paleis. En hij maakte ook kennis met Greet Hofmans, een gebedsgenezeres van wie Juliana in de ban raakte.

“Men heeft zelfs even gevreesd dat het bestaan van de monarchie in gevaar was. Ik heb geen hoge pet op van haar. Die Hofmans ging mij op een gegeven moment allemaal dingen over mezelf vertellen. Er klopte helemaal niets van.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.