Het is al jarenlang een discussie: moet de monarchie blijven bestaan of niet. Veel mensen zouden het prima vinden mocht de Nederlandse monarchie ophouden met bestaan na Willem-Alexander.

Alexander Pechtold, voormalig D66-leider schreef er al over in zijn boek: ‘De Achilleshiel Van De Koning’. Volgens hem zou er anders wel eens op een chaotische wijze een einde aan het koningschap kunnen komen.

“Vrijwel niemand in ons land gelooft nog dat iemand een baan moet krijgen omdat hij geboren is in een bepaald huishouden. Laat staan dat iemand recht heeft op een baan omdat één van zijn voorouders in 1572 heft gestreden tegen Spanje”, citeert Party.

Steeds meer politieke partijen hebben de afschaffing van het koningshuis in hun partijprogramma opgenomen en dat is behoorlijk zorgwekkend.

En heel wat Nederlanders lijken het ook niet erg te vinden dat het koningshuis niet meer zou bestaan. De koning en koningin zijn niet bepaald populair bij de bevolking en al zeker niet bij de jongeren. Maar of de monarchie nu zo snel zal worden afgeschaft, dat valt nog te bezien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.