Koning Willem-Alexander zit tien jaar op de troon en dat moet feestelijk gevierd worden. Daar horen ook nieuwe staatsiefoto’s bij van de koning, maar ook van de koningin.

Willem-Alexander en Maxima poseren voor de foto’s in de Galerijzaal van Paleis Noordeinde. Maxima draagt een prachtige jurk, een creatie van de Nederlandse couturier Jan Taminiau, en is ook de jurk die ze droeg tijdens haar staatsbezoek aan België, eerder dit jaar.

Maar wat nog het meeste opvalt, schrijft Story, is de tiara op haar hoofd. Het is de grootste tiara uit de koninklijke juwelenkluis en heeft de naam Stuartdiadeem. Opvallend was wel dat de imposante diamant van 40 karaat op die tiara was vervangen door een kleinere.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.