Het had zo’n mooie studententijd kunnen worden voor prinses Amalia. Op 5 september kon ze eindelijk starten aan de Universiteit en zou ze samenwonen met haar vriendinnen in een prachtig pand in Amsterdam.

Maar van dat laatste is jammer genoeg niet veel van in huis gekomen. Waar de prinses en haar vriendinnen op dit moment verblijven, dat weet niemand. Allemaal uit veiligheid voor de kroonprinses, boven wiens hoofd er sinds enkele weken een dreiging van ontvoering of aanslag hangt.

Het is nog maar de vraag wie de prinses nu precies bedreigt en waarom. Maar daarop lijken we geen antwoord te krijgen. En dat is niet zo abnormaal volgens Marcel van de Ven, veiligheidsexpert.

“Stel je voor dat jij wordt bedreigt. En ik vertel je precies wie dat is of zijn. Dan is het een stuk angstiger dan dat ik zeg: ‘Nou, er is bepaalde dreiging, het lijkt ons beter om je te gaan beveiligen’”, legt hij uit in Story.

Het is maar te hopen voor de prinses dat ze niet de rest van haar studententijd onder beveiliging zal moeten staan, of erger nog: de rest van haar leven. Het is haar zo gegund om een normale studententijd te hebben samen met haar vriendinnen. Al zat dat nog niet voor meteen zijn.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.